Vaak moe? Laat je niet leegzuigen!

fight-vacuum-cleanerjpg

Ken je van die mensen die bij je op bezoek komen en als ze weer weggaan, voel je je  leeggezogen en uitgeput. Pffff, hè hè, die is weg!  Dit zijn mensen die we energiezuigers noemen, iedereen kent wel zo iemand. Maar wist je dat je je daar ook heel makkelijk tegen kunt afschermen?

 

Energiezuigers

Het woord zegt al genoeg. Deze mensen zuigen jouw energie op. Ze zadelen jou zelfs op met hun negatieve energie (lees: negatief denken, zorgen, gezeur, gestook, gedramatiseer etc.) zodat zij er lekker vanaf zijn. In ieder geval voor een tijdje. Als jij namelijk te beleefd of te vriendelijk bent om hier grenzen aan te stellen, dan blijven deze mensen naar je toekomen om nog meer (energetisch) afval bij je te dumpen. Om hondsmoe van te worden! Je herkent ze meestal aan hun slachtoffer-houding: alles gebeurd buiten hun invloed om, het lijkt wel alsof de ellende vanzelf op hun afkomt en ze vervallen in klaagzang en hebben altijd een (goede) reden waarom ze er niets aan kunnen veranderen.

 

Koorden Snijden

Als er een spirituele bril zou bestaan dan zou je met zo’n brilletje op kunnen zien, dat er een koord loopt tussen jou en de energiezuiger.  Via dit koord zuigt de energievreter aan jouw energie. Soms gebeurt dat expres, soms omdat de ander niet beter weet, vaak gebeurt het echter onbewust. Je doet het zelf ook. Als je je bijvoorbeeld (overmatig) zorgen maakt over je kind. In extreme gevallen zullen kinderen hun ouders dan niets meer willen vertellen als ze iets naars meemaken. In plaats van dat het kind (ongeacht of deze nu al volwassen is of niet) bijvoorbeeld met zijn verhaal bij de moeder terecht kan, kost het het kind alleen maar meer energie om de moeder gefrustreerd of verdrietig te zien. Hetzelfde geldt voor zaken die de ouder boos of geïrriteerd maken, het kind durft niet of vertelt liever niets, omdat het koord dat de ouder ermee uitslaat energie vreet.

Uit liefde, hoe goedbedoeld ook, kun je koorden naar iemand uitslaan en zij naar jou. Bij mijn healings bij volwassenen ‘zie’ ik vaak koorden van de ouders uitstaan.  Zelfs als de ouders inmiddels overleden zijn.

Weten hoe je ouders over je hebben gedacht en je bewust zijn van hun (hoge of irreële) verwachtingen kan veel energie kosten. 

Koorden kunnen door iedereen worden uitgeslagen: de boze automobilist die eigenlijk zelf geen voorrang verleende, je vriendin die zelf geen gelukkige relatie heeft (en jij wel), je partner die meer aandacht wilt dan jij kan opbrengen, familie, collega’s, werk- of opdrachtgevers etc. etc.

Goedbedoeld of niet, jij hebt er niets aan. Het brengt je in een lage energie en haalt je (op den duur) uit je kracht. Let op! Deze koorden hebben niets te maken met de band die jij tussen bijvoorbeeld jou en je kinderen, je partner of je ouders voelt! Een band is de liefde die je tussen elkaar ervaart. Een koord is altijd gebaseerd op lage energieën, zoals angst, maar nooit ontstaan op basis van liefde alleen! Je kunt dus de koorden gerust doorsnijden, de band blijft onaangeraakt. Hij kan er eigenlijk alleen maar beter op worden!

 

Je hoeft je niet meer leeg te laten zuigen!

Wil je dus van deze koorden af? Ik heb een simpel oefeningetje waarmee je je losmaakt van de zuigende werking van deze mensen. Je hoeft ze niet te kwetsen en zelfs niet je leven uit te zetten als jij dat niet wilt. Ik geef je de beschrijving graag.

Zou jij ook iets voor mij willen doen? Ik ben bezig met een e-book om in je eigen kracht te gaan staan. Ik leg je daarin de tools en technieken uit om het energiebeheer over jezelf weer in eigen handen te nemen. Om het boek goed aan te sluiten op de wensen van de lezer heb ik drie vraagjes voor je:

 1. Voel jij je vaak moe, uitgeblust of leeggezogen?
 2. Wordt je zelf down, onrustig of moe van andere mensen, bijvoorbeeld als ze erg claimend of negatief zijn?
 3. Word je (overmatig) moe nadat je in een winkelcentrum bent geweest of een andere plek met veel mensen?

Geef antwoord op deze drie simpele vraagjes en ik stuur je mijn oefening toe om jezelf beter te beschermen tegen energiezuigers.

Warme groet,

Shirley-Jane, spiri-psychologe

“De Lachende Engel” praktijk voor verbinding van Body, Mind & Spirit

Facebook Comments

5 reacties op Vaak moe? Laat je niet leegzuigen!

 1. Tanja 3 maart 2017 bij 19:06 #

  Dan zou op alle drie de vragen het antwoord ja moeten wezen?

 2. blondy75 31 maart 2017 bij 21:48 #

  Vraag 1 ja
  Vraag 2 ja
  Vraag 3 ja

  Alhoewel als ik me er eenmaal bewust van ben ik mijn handen op mijn buik leg om me af te schermen voor negatieve energieen..
  Qua drama/zuiger/slachtoffer figuren maak ik me uit de voeten.. dan is het afsluiten van mijn buik niet afdoende.. ?

 3. Mirjam 10 april 2018 bij 23:30 #

  1. Ja
  2. Ja
  3. Ja

 4. Astrid 9 juni 2019 bij 17:13 #

  Astrid1. Ja 2. Ja en 3 ook.ja

Geef een reactie