3 dingen die je echt moet vermijden in je leven

dinosaur

Wat kunnen we het onszelf moeilijk maken! Gelukkig, gezond en tevreden leven willen we allemaal wel. Desondanks doen we vaak dingen die juist zorgen voor het tegendeel.  Hieronder vier zaken die je echt moet vermijden om een positief en gelukkig te  leiden.

1. Ongezonde relaties

Wat geeft jou negatieve energie? Sommige dingen weten we allemaal wel. Zoals ongezonde relaties. Relaties waar je bij je partner blijft ‘voor de kinderen’. Vervelende relaties die je maar in stand blijft houden, want ‘het is nou eenmaal familie.’ Of zakelijke relaties, want ‘het is toch mijn opdracht/werkgever.’

Welnu, de link die je met iemand hebt, hóef je ook niet te vermijden. Immers, ook al ga je scheiden, via je kinderen blijven jullie toch verbonden. Familie is nu eenmaal familie. En als je voor je inkomen afhankelijk bent van een vreselijke werk- of opdrachtgever dan is het onverstandig om deze relatie zomaar ineens te verbreken. Wat doe je dan wel?

Het vermijden van een ongezonde relatie is  niet hetzelfde als het vermijden van de relatie zelf

De manier waarop jullie met elkaar omgaan, dáár kun je wel wat aan doen. Je hóeft namelijk niet over je heen te laten lopen! Je hóeft het niet te accepteren dat een ander jou keer op keer kwetst. Aangezien het voor elke relatie anders is, kan ik hier niet voor elke ongezonde relatie een uitweg bieden. Soms is het een kwestie van je poot stijven ‘als jij zo doet tegen mij, dan…’ Soms is het een kwestie van afstand nemen, dan zie je elkaar maar minder vaak.  Soms een kwestie van beseffen dat de ander ècht niet kan ruiken hoe jij je voelt! Denk niet dat het volkomen logisch is wat jij van de ander wilt (een schouderklopje, vriendelijk zijn, aardig vragen etc.) De ander heeft geen benul! Echt niet! Dus… als je nog nooit echt gezegd hebt wat jij ervan vindt (en dat is niet hetzelfde als hints geven en tactische, voorzichtige aanwijzingen!) geef de ander een KANS en uit je wensen of behoeften! Wat heb je te verliezen, behalve je zelfrespect?

2. Rommel en regeldingen

Minder bewust zijn we ervan dat prulletjes in ons huis, zelfs als ze uit zicht liggen achterin je kast of verborgen op zolder, heel veel negatieve energie kosten. Tenzij je natuurlijk het boek van Marie Kondo ‘Opgeruimd!’ hebt gelezen. Echter, het gaat verder dan dat. Loop eens door je huis, trek desnoods al je kasten open, check de laatste weken in je agenda of wat je allemaal onder favorieten hebt staan in je browser. Hoeveel dingen kom je tegen die je ooit van plan was te gaan doen? “Oh ja, dat verlate kadootje moet ik nog geven. Die brief zou ik nog posten. De spullen op de trap moeten nog opgeruimd, de planten willen meer aarde, dat fantastische blouseje heeft een gescheurde naad, ik moet nog een sleutel bijmaken, oh ja, die site wilde ik nog eens bekijken en ik moet me unsubscripen voor 5 nieuwsbrieven die ik toch nooit lees.”

Je weet het niet maar al deze zaken stapelen zich op (deels in je onderbewuste) en daarmee bouw je dus spanning op. Elke keer dat je het tegenkomt, kost het je letterlijk energie. Op het moment dat jouw bovenrug en schouders pijn gaan doen, weet je dat je echt te veel lasten op je rug draagt (en ja, dat is wetenschappelijk bewezen!).

Prik één dag in de 4,6 weken waarop je je bezighoudt met al die dingen die geen haast hebben, maar toch een keertje gedaan moeten worden. Check de dagen erna hoe je je voelt. Je zult je beter en energieker voelen!

3. Twijfelen en tobben

Zowel in de consulten die ik geef als op Face Book groepen zie ik het steeds weer: we tobben wat af! Twijfels welke stappen te nemen in je leven, werk of relatie. Of zelfs wat te kopen in de supermarkt! Ontevreden over de huidige situatie maar er (nog) niets aan doen. ‘s Nachts klaarwakker liggen, tobbend over zaken die je allang had kunnen aanpakken. Knopen doorhakken is het algemene devies, maar dat de!oen we niet zo snel.

Waarom doen we dat niet? Omdat we (meestal*) de toekomst niet kunnen voorspellen, weten we gewoon niet wat de beste optie is en dat is wat we willen! Dus blijf je twijfelen en bouwt onvree, shit en frustratie zich op. Tot de berg over je heen valt. Gevolg: veel meer schade voor jou en je omgeving en veel meer puin te ruimen dan als je meteen in het begin een keuze had gepakt. Eenmaal een keuze gemaakt, zal je merken dat er veel meer rust in de tent is:

Ik had dit veel eerder moeten doen!

 

zelf achter het stuur zitten

Spannend of niet, je zit zelf achter het stuur!

Het vraagt eigen verantwoordelijkheid, moed en kracht om knopen door te hakken. Veel mensen leven hun leven alsof ze aan het autolessen zijn: als het even moeilijk wordt trekken ze de handen van het stuur en laten ze de bijrijer het overnemen. Dit heb ik eerlijk gezegd weleens in het echt gedaan. Op de snelweg.  Jammer genoeg raakte mijn instructeur zelf ook in paniek, dus heb ik onze levens zelf maar gered. Een goede levensles: houd altijd, ALTIJD zelf de handen aan het stuur!

Het punt is dat je niet alleen in de auto hoeft te zitten! Je hebt bijvoorbeeld altijd een beschermengel als bijrijder, die je aanwijzingen geeft welke weg je het beste kan kiezen. Hij laat het wel aan jouw vrije wil over wat je daarmee doet!

Ik ben bezig met een korte online cursus waarin je zelf kunt leren om boodschappen (beter) te channelen van je beschermengelen. Jouw beschermengelen kunnen je namelijk alles vertellen over levenskeuzes, zieledoelen, relaties etc.  Interesse? Stuur me een bericht en ik zet je in de pre-list!

Tot het zover is, kan ik je ook helpen met een engelenreading. Ik geef  drie consulten met 75% korting weg. Schrijf in de berichtenbox hieronder wat jouw obstakel in het leven is, wat je negatieve energie bezorgd of waar je over aarzelt. Dat mag natuurlijk ook altijd in een pb.

Warme groet,

Shirley-Jane Jasper

Spiri-psychologe en Engelen Expert

www.lachendeengel.nl

 

PS. Bij het plaatsen van deze blog zit ik heerlijk in Tenerife voor opnames van deze online training. En natuurlijk om heerlijk te chillen en tot mezelf te komen. Het kan dus even duren voor je een reactie ontvangt!

* In mijn consulten geven je beschermengelen wel zicht op de mogelijke uitkomst van diverse keuzes!

 

 

Facebook Comments

Nog geen reacties.

Geef een reactie